BEBEKLERDE DİŞ ÇIKARMA

Diş çıkarma, çocuğunuzun gelişimi için güzel bir gülümseyen çocuğa kritik bir adımdır, ancak her zaman en kolay değildir.

Bir ebeveyn olarak, bebeğinizin rahatsızlığını hafifletmek ve dişlerinin büyük ve güçlü büyümesini sağlamak için elinizden gelen her şeyi yapmak istersiniz.
Bütün bebekler farklıdır. Genel olarak, diş çıkarma süresi 4 ila 7 aylıkken başlar, ancak bu aralık çocuğa bağlı olarak 3 ila 12 ay arasında uzayabilir. Her bebek diş çıkarma için zamanlamasında farklıdır, bu yüzden çocuğunuzun biraz erken veya geç diş dökmesi endişe etmeyin.

İşaretler ve semptomlar birkaç gün içinde ortaya çıkabilir ve yok olabilir. Bebeğinizin diş çıkarmaya dair bu işaretlere dikkat edebilirsiniz:

    Sık ağlama, sinirlilik ve huzursuzluk
    Aşırı rahatsız uyku
    Kırmızı, kızarık yanaklar ve / veya hafif ateş
    Şişmiş diş etleri veya dudakları
    Emme ve diş kaşıyıcı oyuncaklara düşkünlük
    Yiyecekleri besleme veya reddetme zorluğu
    Kendi kulağını çekerek (diş patladığında aynı tarafta)

Bu işaretler ortak olup, bebekten bebeğe değişiklik gösterir. Fakat dişler hastalığa neden olmaz. Bu nedenle bebeğiniz diş çıkarma sırasında ateşi veya ishali uzattıysa, doktorunuza danışmalısınız.

Bebeğinizin diş etlerine hafif sürtünme basıncı uygulayın.  Bebeğinizin diş etlerini hafifçe parmağınızın ucuyla (elbette temiz) birkaç dakikalığına hafifçe ovalayın.

    Soğuk bir bezi ısırmasına izin verin. Diş çıkarma bebekler soğuk öğelerde kemirmeyi severler ve soğutulmuş bir bez, kolay, güvenli ve etkili bir diş çıkarma oyuncağıdır. Temiz, ıslak bir bezi 15 dakika dondurucuya yerleştirin ve bebeğinizin çiğnemesine izin verin.

   Diş kaşıyıcılar ve jeller kullanılabilir.